Kašeľ
Publikované 14.10.2015 v 22:01 v kategórii Dietetika, prečítané: 80x
Kašeľ je symptóm smerujúci hore a mal by sa liečiť potravinami ,ktoré sa vedia pohybovať dole.
Recepty
1. Nakrájajte 2 snehové hrušky na malé kúsky, pridajte 3 misky vody a varte. Keď sa objem zmenší na 2 misky ,preceďte a hrušky vyhoďte, pridajte tam 30 g bielej ryže a znovu varte, až kým sa ryža uvarí, túto polievku zjedzte.
2. Olúpajte 50 g čerstvého zázvoru a nakrájajte na malé kúsky, uvarte s 100 g sladového cukru v 2 pohároch vody, varte 30 minút. Pite teplé v 2 dávkach behom dňa.
3. Uvarte 20ks červených ďatlí s 60 g sladového cukru. Jedzte jeden krát denne .
4. Urobte do jablka alebo hrušky otvor, dajte tam trochu medu a otvor uzavrite vykrojenou časťou. Varte v pare, rozmixujte a zjedzte.
5. Duste v pare dva veľmi mäkké banány aj so šupkou. Jedzte dva- krát denne. Ráno na lačno a večer pred spaním./ na Astmu a kašeľ horko v pľúchach /
6. Kandizovanú grapefruitovú kôru uvariť vo vode, alebo pojedať ako žuvačku./ na hlieny/
7. Duste nad parou čerstvý citrón s adekvátnym množstvom kamenného cukru. Jedzte ráno a večer na ukľudnenie kašľa s veľa hlienmi. Citróny sa nedoporučujú ľuďom s vredmi žalúdka, dvanástornika a s nadmerným množstvom žalúdočnej kyseliny.
8. Jesť čerstvé mango 3-krát denne aj so šupkou. Nalačno alebo pred jedlom, nie na plný žalúdok.
9. Na chronický kašeľ – Pol hodiny duste nad parou 5 olív bez kôstky a trochu kamenného cukru.
10. Dve olúpané mandarínky varte nad parou s 30 g kamenného cukru. Jedzte pred spaním.
/Na zmiernenie kašľu so žltým hlienom./ Čerstvé mandarínky nedoporučujem pri kašli, pri viróze a chrípke a pri vodnatých opuchoch. Mandarínkové šupky nedoporučujem pri suchom kašli a pri zvracaní krvi.
11. Chronický kašeľ-duste v pare 250 g čerstvej papáji. Jedzte 1-krát denne.
12. Tri čerstvé broskyne duste nad parou s 30g kamenného cukru. Jedzte 1-krát denne /kašeľ,astma/
13. Ráno a večer pohár čerstvého 100% hruškového džúsu. Popíjať po malých dúškoch.
14. Uvarte vo vode 9 horkých marhuľových jadierok,6g čerstvého zázvoru a 2 červené ďatle.
pite 2-krát denne /kašeľ s hlienmi/
15. Pol hodinu duste v pare 30g vlašských orechov, 15g kamenného cukru a 6 g semien reďkovky. Jedzte 2 -krát denne /chronická astma, kašeľ/
16. Uvarte čerstvé arašidy aj s vnútornou červenou šupkou. / kašeľ s hlienmi /
Upražte arašidy na panvici / na suchý kašeľ /
17. Zlaté pastilky /kúpite v lekárni/.
Poznámka: Kamenný cukor – priesvitný cukor lisovaný do kociek /rôzne farby/.